Blogger seo ayarları nasıl yapılır ?

blogger seo nasıl yapır ?,blogger logo,blogspot,seo


Merhaba arkadaşlar blogger' da seo ayarları yaparak daha yukarı konumlara çıkıp sitenizi istediğiniz yerlere taşıyabilirsiniz.

Blogspot SEO Ayarları; Blogspot bizler için oldukça yararlı bir ücretsiz blog servisidir. Bir çoğumuz kaliteli paravan site olarak kullanırken bir çoğumuz ise ana site olarak kullanabilmekteyiz. Blogger SEO Ayarları bilgilerinden faydalanarak aramalarda daha üst sıralara çıkma imkanından yararlanabilirsiniz.
Öncelik Blogspot permalink ayarlarınızı doğru bir şekilde gerçekleştirmelisiniz. Permalink aramalarda çıkmanız için oldukça büyük bir etkiye sahiptir. Site isminizden sonra içerik linki anlamsız sayılardan veya harflerden oluşmamalıdır. Linkte içeriğinizin başlığının bulunması oldukça önemlidir. Örnek olarak Başlığınız Blogspot SEO Ayarları ise link yapınız; www.onurtatar.com/2015/09/blogspot-seo-ayarlari şeklinde olmalıdır. Blogger sisteminde otomatik olarak tarihte eklenir. Wordkalıcı bağlantıayarından yapabilirsiniz. Url her zaman ingilizce karakterli olmalıdır. İçerik başlıklarınız maksimum 60 karakterden oluşmalıdır(boşluklar dahil).
Press veya diğer başka sistemler kullanıyorsanız tarih eklemeyiniz. Yazı başlığında Türkçe karakterler olduğu zaman permalink düzeni bozulmaktadır. Bu link ayarını yazı eklerken sağ kısımda
Blogspot SEO açısından daha iyi bir duruma gelmesi için site başlığı, açıklama ve anahtar kelimeler meta şekilde girilmelidir. Burada sadece bir şekilde sitenizi tanıtıcı açıklamalar girmelisiniz. Site başlığınız kısa olmalı(60 Karakter). Açıklama kısmında 160 karakteri geçmemelisiniz. Anahtar kelime bakımından siteniz ile alakalı olan anahtar kelimeleri aşırıya kaçmadan girmeniz SEO açısından oldukça önemlidir.
Blogspot Title Ayarları
Blogger Admin Paneli > Şablon > HTML’yi Düzenle işlemini takip edelim.
CTRL+F ile;
<title><data:blog.pageTitle/></title>
kodunu bulalım ve bu kod yerine;
<b:if cond='data:blog.pageType == "index"'>
 <title><data:blog.title/></title>
 <b:else/>
 <title><data:blog.pageName/> | <data:blog.title/></title></b:if>
Bu kodu yapıştıralım. Bu işlem sayesinde Google arama sonuçlarında sitemiz Yazı Adı | Site Adı şeklinde çıkacaktır.
Blogspot Meta Ayarları
Blogger Admin Paneli > Şablon > HTML’yi Düzenle işlemini takip edelim.
CTRL+F ile bu kodu buluyoruz;
<b:include data='blog' name='all-head-content'/>
Sonraki Satıra;
<b:if cond='data:blog.url == data:blog.homepageUrl'>
<meta content='Sitenizin Max. 160 karakterlik açıklaması.' name='description'/>
<meta content='Anahtar kelimeler (Öneri 5 Adet)' name='keywords'/>
</b:if>
Bu kodu ekliyoruz.
Bloğunuzda kullandığınız resimlerin kesinlikle açıklamaları olmalıdır. Kullandığınız resimlere etiket girmenizde resminizin görsellerde çıkmasını sağlar. Aynı şekilde girdiğiniz içeriklerde konu ile alakalı etiketleri kullanmanız önemlidir. Etiketleriniz konu ile alakalı olmalıdır. Konunuz ile alakalı olmayan etiketler sitenizin zarar görmesine neden olabilir. Hatta bazı durumlarda spam olarak da algılanabilmektedir.
Bu ayrıntılara dikkat ederek temel olarak bloğunuz

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.