Türkiye Kart Nedir Nasıl Kullanılır?

Türkiye Kart Nedir Nasıl Kullanılır?

Son günlerin konusu çok konuşulan Türkiye Kart hakkında sizlere detaylı bilgi vereceğiz. Türkiye Kart nedir nasıl ve nerede kullanılır, ne işe yarar, ne zaman çıkacak ve kimler nereden alabilecek? Bütün bu soruların cevabını bu yazımızda bulabileceksiniz.
Başbakan’ın tanıtımını gerçekleştirdiği Türkiye Kart tüm Türkiye’de geçerli olacak ortak bir kart ve ödeme yöntemi olarak karşımıza çıkacak. Bu güne kadar ortaya çıkmış detaylar şu şekilde,

Türkiye Kart nedir?

Türkiye için ortak bir ödeme yöntemi olacak bu kart Türkiye’nin her yerinde geçerli olacak hem otobüs hem müze kart olarak kullanılacak. Ayrıca herhangi bir ödemenizi bu kart üzerinden yapabileceksiniz. Bu bir kredi kartı olmayacak, ön ödemeli ATM kartı şeklinde işlem yapacak, yani içinde para olduğu sürece harcama yapabileceksiniz. Başbakan dijitalleşme yolunda önemli bir adım olarak açıkladı. Ayrıca para transferlerinin kayıt altına alınması konusunda bu kart oldukça faydalı olacak.

Ne zaman ve nereden alabileceğiz?

Temmuz ayında kullanılabilir olacağı söyleniyor. Pilot il uygulaması olacak mı yoksa her yerde dağıtımına başlanacak mı bir bilgi yok ama muhtemelen herkes başvuru yapıp alabilecek. Kartlar 4600 adet PTT şubesinden alınabilecek. Üzerinde isim ve diğer bilgiler yazacak olursa başvuru yapıp biraz beklememiz gerekecek. PTT şubelerinde ayrıca kartın dolumu yapılacak.
Genel olarak özetleyerek olursak Türkiye Kart bir banka kartı olması yanında ayrıca otobüs, vapur gibi şehir içi ulaşımlarda kullanılacak. Bunun yanında ortak ödeme yöntemi olacak.

Kimler tarafından ortaya çıkarıldı?

PTT, Türk Telekom, Turkcell, Denizbank, Vakıf Katılım Bankası ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Belbim şirketi tarafından oluşturulan bu iştirak devletin destek verdiği bir iş olarak karşımıza çıktı.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.